Kanserden kurtulmak kadınların elinde

Kanserden kurtulmak kadınların elinde

Kanserden kurtulmak kadınların elinde

 

Manisa Özel Grandmedical Hastanesi, Meme Kanseri Farkındalık Ayı olarak kabul edilen Ekim ayı boyunca konuyla ilgili sosyal sorumluluk projesi yürütüyor. Bu kapsamda hastane çalışanları ve hastalara meme kanseri riskine karşı kendi kendine muayene yolları anlatıldı. Ayrıca farkındalık için tüm çalışanlar pembe kurdele taktı.

 

Kadınlarda en sık görülen kanser türü olan meme kanseri, erken teşhis edilmesi durumunda çoğu kez öldürücü olmuyor. Meme Kanseri Farkındalık Ayı olarak kabul edilen Ekim ayı boyunca Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda birçok etkinlik yapılıyor. Manisa Özel Grandmedical Hastanesi de sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde bu konuda bir dizi çalışma yürütüyor. Ay boyunca meme kanserine ilişkin bilgilendirmeler yapan ve broşürler dağıtan hastane yönetimi, önceki gün de tüm çalışanlara ve hastanede bulunan hastalara farkındalığım simgesi olan pembe kurdele taktı. Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Ayşe Tatar koordinasyonundaki çalışmayla, özellikle erken teşhiş yöntemleri ve erken teşhisin önemi anlatıldı.

KENDİ KENDİNE MUAYENE ÇOK ÖNEMLİ

astane Başhekimi ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mümtaz Kahya da meme kanserine kendi kendine muayenenin çok önemli olduğunu vurguladı. Bu muayeneyle memelerde yumru, şişlik, kalışlaşma gibi kanser belirtisi olabilecek değişikliklerin tespit edilmesinin mümkün olduğunu belirten Kahya, "Meme kanserinin erken evrelerde teşhis edilebilmesi sayesinde hastalıktan sağ olarak kurtulma şansı çok daha yüksektir. Kadınlar, kendi kendilerine yapabilecekleri düzenli meme muayenesi ile tehlikeli olabilecek değişiklikleri erken dönemde farkedebilir" dedi.