Grandmedical'e Sağlık Turizmi Belgesi

Grandmedical'e Sağlık Turizmi Belgesi

Grandmedical'e Sağlık Turizmi Belgesi

Manisa Özel Grandmedical Hastanesi, Türkiye'nin en donanımlı hastanelerinin sahip olabildiği Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi'ne layık görüldü. Hastane Başhekimi Op. Dr. Mümtaz Kahya, bugüne kadar yüzlerce yabancı hastaya hizmet verdiklerini, yeni süreçte uluslararası sağlık tesisi yetkinlik kriterlerine uygun olarak çok daha fazla yabancı hastayı Manisa'da tedavi edeceklerini söyledi.

Sağlık alanındaki dev yatırımlarına devam eden Manisa Özel Grandmedical Hastanesi, tam donanımlı teknik altyapısı, deneyimli doktorları ve profesyonel sağlık ekibiyle yeni bir başarıya imza attı. Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye'deki sağlık turizmini geliştirme adına uluslararası standartlara sahip belirli sayıdaki hastaneye verdiği Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi'ne Grandmedical Hastanesi de layık görüldü. Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Sabahattin Aydın'ın imzasını taşıyan belgede, "Özel Grandmedical Hospital Hastanesi, Uluslararası Sağlık Turizmi ve Turistin Sağlığı Hakkında Yönetmelik kapsamında Uluslararası Sağlık Turizmi Sağlık Tesisi Yetkinlik Kriterleri'ne ve yönetmeliğin genel esaslarına uyarak, Uluslararası Sağlık Turizmi faaliyetinde bulunmaya hak kazanmıştır" denildi.

TEDAVİ İÇİN MANİSA'YA GELECEKLER

Grandmedical Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mümtaz Kahya, bu belgeyi alarak Manisa'da özel sağlık sektörünün geldiği noktayı herkese göstermiş olduklarını söyledi. Bugüne kadar Avrupa ve ABD başta olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinden her yıl ortalama 150 hastaya sağlık hizmeti sunduklarını ve bu konuda önemli bir tecrübe edindiklerini belirten Kahya, "Hastanemize Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi verilmesinin ardından artık çok daha fazla yabancı hasta Manisamıza gelecek ve deneyimli hekimlerimiz tarafından tedavi edilecekler. Manisa'nın en modern ve en çok tercih edilen özel sağlık kuruluşu olarak mutlu ve gururluyuz" dedi.

MANİSA'NIN TANITIMINA KATKI SUNACAK

Manisa'nın tarihi ve kültürel zenginliğiyle büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu vurgulayan Kahya, Grandmedical Hastanesi olarak sağlık turizmi girişimleriyle kentin tanıtımına da katkı vereceklerini vurguladı. Kahya, "Dünyanın her yanından gelecek hastalarımızı hem uluslararası standartlara sahip hastanemizde tedavi edeceğiz, hem de tedavilerinin öncesinde ve sonrasında Manisa'yı gezip görmelerini, tanımalarını sağlamaya çalışacağız. Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi Hafsa Sultan'ın 500 yıl önce yaptırdığı ve bugün Tıp Tarihi Müzesi olarak kullanılan Hafsa Sultan Şifahanesi, Manisa'nın sağlık alanında ne kadar büyük bir tecrübeye sahip olduğunu zaten gösteriyor" diye konuştu.

TÜRKİYE SAĞLIK TURİZMİ İÇİN ÇOK CAZİP

Her yıl dünyanın çeşitli ülkelerinden yüzbinlerce kişi farklı sağlık sorunlarının tedavisi için Türkiye'ye geliyor. Son yıllarda sağlık alanında önemli gelişmeler yaşayan Türkiye, teknolojik imkanların yer aldığı donanımlı özel sağlık kuruluşları, başarılı doktorları ve ekonomik sağlık hizmeti avantajlarıyla her yıl daha çok hasta çekiyor. Türkiye ayrıca, dünyanın en yaygın uçuş ağına sahip havayolu şirketi olan Türk Hava Yolları (THY) ve tedavi sürecinin yanı sıra güzel bir tatilin de yapılabileceği harika kumsallara, doğaya ve tarihe sahip olması nedeniyle sağlık turizmi için çok cazip görülüyor.