Manuel terapi fıtığı yok ediyor

Manuel terapi fıtığı yok ediyor

Manuel terapi fıtığı yok ediyor

 

Özellikle ileri yaşlarda bir çok kişinin en önemli sorunları arasında yer alan boyun ve bel fıtıkları, manuel terapi yöntemiyle ameliyatsız şekilde tedavi ediliyor. Manisa Özel Grandmedical Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ümit Görgülü, fıtık sorunlarında fizik tedavi ve manuel terapi ile ameliyata gerek kalmadan başarılı sonuçlar aldıklarını söyledi.


Sağlık alanında giderek yaygınlaşan manuel terapi tedavisi; kas, sinir ve iskelet sisteminde ellerin kullanılmasıyla birçok rahatsızlığın giderilebilmesine olanak sağlıyor. Manisa Özel Grandmedical Hastanesi'nde, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı kontrolünde ve uzman fizyoterapistler tarafından başarıyla uygulanan bu tedaviyle birçok hasta ameliyata gerek kalmadan sağlığına kavuşuyor. Grandmedical Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ümit Görgülü, "Manuel terapi, günümüzde birçok kas problemi, iskelet sistemi rahatsızlıkları, bel ve boyun fıtıkları ile omurga tedavisinde kullanılıyor. Bu tedavi yönteminde ameliyata gerek kalmadan bir çok hastamız sağlığına kavuşuyor" dedi.

UZMAN FİZYOTERAPİSTLERCE UYGULANMALI

Hareket sisteminde problem olan kişilerde ağrı, duruş bozuklukları ve fonksiyonel işlev sorunları görüldüğünü hatırlatan Görgülü, "Boyun fıtığı, bel fıtığı ya da sırt fıtığı problemlerine bağlı olarak hareket zorlukları yaşayan ve kronik ağrılar çeken kişilerin yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla manuel terapi metodunu başarılı bir şekilde uygulamaktayız" diye konuştu. Toplumda ‘sırt kütletme, boyun kütletme, bel kütletme’ gibi isimlerle tanımlanan manuel terapinin, uzman fizyoterapist ve hekimlerce uygulanması gerektiğini vurgulayan Uzm. Dr. Görgülü, "Bu tedavi yöntemini çeşitli özel teknikler ve sadece el yordamıyla uyguluyoruz. Hastanın ihtiyacına ve rahatsızlığına göre seans ve seans aralığı belirlenip tedavi gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.