Grandmedical'de deprem ve yangın tatbikatı

Grandmedical'de deprem ve yangın tatbikatı

Grandmedical'de deprem ve yangın tatbikatı

Manisa Özel Grandmedical Hastanesi, olası felaketler öncesi yürüttüğü hazırlık çalışmaları kapsamında deprem ve yangın tatbikatları gerçekleştirdi. Hastanede görevli hekimlerin ve onlarca çalışanın katıldığı tatbikatta, hem deprem hem de yangın anında yürütülecek çalışmalar canlandırıldı, enkaz altında kalan yaralılar ile dumana maruz kalan vatandaşlara acil madühalede bulunuldu.

Çeşitli felaketler sonrası çok önemli görevler üstlenen hastanelerin, deprem veya yangın gibi durumlarda soğukkanlı ve organize şekilde en iyi hizmeti verebilmesi gerekiyor. Bu çerçevede hazırlıklarını yürüten Manisa Grandmedical Hastanesi, bölgede 6.9 şiddetinde bir depremin yaşandığı varsayımıyla tatbikat yaptı. Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) Başkanı ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Gülenç'in önderliğinde yapılan tatbikatta, Hastane Müdürü Mehmet Başaran, Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Hediye Gördes ve çok sayıda sağlık çalışanı da görev aldı.

BAHÇEDE SAHRA HASTANESİ KURULDU

Siren çalmasıyla başlayan tatbikatta, görevli ekip ilk olarak acil yönetim odasında toplandı. Hastane binasının çeşitli bölümlerinde görevli personelden telsiz yoluyla binanın durumuyla ilgili bilgi alan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı, ardından depremin yeri ve şiddeti, hastaneye gelebilecek yaralı kişi sayısı ve yapılacak acil hazırlıklarla ilgili bilgilendirmede bulunuldu. Ardından, hastane bahçesinde oluşturulan sahra hastanesinde çalışmalar devam etti.

YANGINDAN ETKİLENENLERE ACİL MÜDAHALE

Yapılan yangın tatbikatında ise bina içinde yoğun dumana maruz kalan vatandaşlar kurtarıldı. Yangından etkilenen hastalar ile personeller, sağlık çalışanlarının yardımıyla bahçedeki müdahale alanına getirildi. Makyajla yaralı görüntüsü verilen hastane çalışanlarına, sağlık görevlileri acil müdahalede bulundu. Gerçeği aratmayan tatbikatları, hastane bahçesinde bulunan bazı vatandaşlar da ilgiyle izledi. Hastane Başherimi Op. Dr. Mümtaz Kahya, başarılı geçen tatbikatlar için tüm çalışanlara teşekkür etti.