Grandmedical doktorlarından sağlıkta şiddete tepki

Grandmedical doktorlarından sağlıkta şiddete tepki

Grandmedical doktorlarından sağlıkta şiddete tepki

 

Manisa Özel Grandmedical Hastanesi doktorları, Konya'da görevi başındayken öldürülen Dr. Ekrem Karakaya için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Hastane Başhekimi Op. Dr. Mümtaz Kahya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Şiddeti önleyecek sorumluluğa sahip kişilerin bir an önce harekete geçip buna 'dur' demesi gerekir" dedi.
Konya'da görevi başındayken öldürülen Dr. Ekrem Karakaya için Manisa Özel  Grandmedical Hastanesi'nde anma programı düzenlendi. Hastane doktorları, öldürülen meslektaşları için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Hastane Başhekimi Op. Dr. Mümtaz Kahya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, merhum Dr. Ekrem Karakaya'ya rahmet, ailesine başsağlığı diledi. Kahya, "Sağlıkta şiddet son yıllarda yoğun olarak gündemde. Bu sorunu yaşayan ve işin içinde olan kişiler bizleriz. Ancak bizim elimizden birşey gelmiyor; şiddeti önleyecek sorumluluğa sahip kişilerin bir an önce harekete geçip buna 'dur' demesi gerekir. Bu sorunu çözmek sadece cezaların artırılmasıyla da olmaz, çözüm öncelikle bizi yönetenlerin hekimler veya okumuş tüm kesimlere değer vermesinden geçiyor. Değersizleştirmenin bir an önce son bulması gerekmektedir" diye konuştu.
HERKES BU SORUNUN CİDDİYETİNİ KAVRAMALI
Cezaların artırılmasının caydırıcı olabileceğini ancak bunun ötesinde de birşeyler yapılması gerektiğini anlatan Kahya, "Özellikle can kayıplarında ölen öldüğüyle kalıyor, ailesi acıyı çekiyor. İktidarıyla, muhalefetiyle herkesin bu sorunun ciddieytini kavraması gerekiyor. Bir vali, hala 'bu olayın sağlıkla şiddet olmadığını' söyleyebiliyor. Vali bile böyle düşünüyorsa yapacak çok birşey yok. Kendi kendimizi koruyacağız herhalde bu gidişle. Kendimizi savunmak için silahlanmaya başlayacağız herhalde. Özel hastaneler olarak bina girişine AVM'lerdeki gibi x-ray cihazı koyabiliriz. Ama bu da tam çare değil, binaya giremeyince bahçede yapacak aynı şeyi. İnşallah bu olay son olur ve bundan sonra yaşamayız. Hekim grubu olarak, hem özlük hakları açısından, hem de can güvenliği ve sağlıktaki şiddetin mağduru olmamız açısından bundon sonra daha da demoralize olmayız inşallah" şeklinde konuştu.