Beyaz meleklerimizi unutmadık!

Beyaz meleklerimizi unutmadık!

Beyaz meleklerimizi unutmadık!

 

Manisa Özel Grandmedical Hastanesi, Hemşireler Haftası'nda hastanenin 'beyaz melekleri' olan hemşireleri unutmadı. Hemşireler Haftası Kutlamasında pasta kesildi, toplu fotoğraf çekildi. Başhekim Op. Dr. Mütaz Kahya, hemşireliğin en eski ve kutsal mesleklerden biri olduğunu söyledi.


 

Kalp Merkezi, Tüp Bebek Merkezi, Doku Nakli Merkezi gibi önemli tıbbi birimleri bünyesinde bulunduran ve uluslararası sağlık turizmi belgesine sahip olan Manisa Özel Grandmedical Hastanesi, Türkiye'nin önemli özel sağlık kuruluşlarından biri haline geldi. Sosyal sorumluluk gereği birçok projeye imza atan hastane, bünyesinde bulundurduğu tıbbi alt meslek dallarına ilişkin de çeşitli motivasyon etkinlikleri düzenliyor. Bu kapsamda 12-18 Mayıs Hemşireler Haftasında kutlama programı gerçekleştirildi. Başhekim Op. Dr. Mümtaz Kahya, Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Hediye Gördes ile kurum yöneticileri ve hemrişelerin bir araya geldiği etkinlikte çiğköfte ikramı yapıldı, pasta kesildi.


 

SAĞLIKTA ŞİDDET SON BULMALI

Kutlama programında bir konuşma yapan Başhekim Op. Dr. Kahya, "İnsanın olduğu her yerde insanla iletişim kurmak ve insana dokunmak söz konusudur. Bu iletişimin devamlı olduğu mesleklerden biri de hemrişelik. Son yıllarda hekimlere ve hemşirelere şiddet uyguluma özgürlüğünü kendinde gören bazıları olsa da, biz mesleğimizi her zaman severek yapmaya devam edeceğiz. Zaten yaptığımız hizmetlerin karşılığını hastalarımızın çok büyük bir bölümünde bir tebessüm ve teşekkür olarak görüyoruz. Bu bizim için çok önemli. Ancak sağlıkta şiddetin tamamen çözülmesi gerekir. Bu konuda gerekli önlemler alınmalıdır" dedi. Kahya, hemşirelik mesleğinin kişide sosyal ilişkiyi ve insan sevgisini çok artırdığına da işaret ederken, çalışanların Hemşireler Haftasını kutladı.


 

ZOR AMA KUTSAL BİR MESLEK

Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Hediye Gördes de konuşmasında zor ama kutsal bir görev icra ettiklerini ve sağlık anlamında zor durumda kalan insanlara yardımcı olmanın kendileri için en büyük mutluluk kaynağı olduğunu söyledi. Gördes, "Hepinizin günü kutlu olsun. Sağlıklı ve huzurlu günlerde hep birlikte çalışmak dileğiyle. Hepinizin emeğine sağlık" ifadelerini kutladı. Konuşmaların ardından hemşireler hep birlikte kendileri için hazırlanan pastayı kestiler ve toplu fotoğraf çektirdiler.