Anne sütü bir mucize

Anne sütü bir mucize

Anne sütü bir mucize

Manisa Özel Grandmedical Hastanesi, 1-7 Ağustos Emzirme Haftası kapsamında annelere emzirmenin ve anne sütünün önemini anlatıyor. Hastane girişi ve Kadın Doğum Servisi önünde kurulan standlarda, uzman sağlık personelleri anne adayı ve annelere, konuyla ilgili hem bilgilendirmede bulunuyor hem de ilgili broşürleri taktim ediyor.

Manisa Özel Grandmedical Hastanesi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında 1-7 Ağustos Emzirme Haftası boyunca emzirme ve anne sütünün önemine ilişkin bir dizi etkinlik yürütüyor. Bebek Dostu ünvanına da sahip hastane, uzman sağlık personelleri aracılığıyla gebelere ve annelere, anne sütünün ve emzirmenin faydaları ile doğru emzirme yöntemleri konularında bilgi veriyor. Grandmedical Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mümtaz Kahya, sağlıklı nesiller için anne sütünün çok önemli olduğunu, hastane olarak 1-7 Ağustos Emzirme Haftası süresince bu konuya dikkat çekmek için böyle bir sosyal sorumluluk projesini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Grandmedical Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Emin Katrancı da konuyla ilgili bir dizi öneride bulundu. Bebeklere ilk 6 ay içerisinde sadece anne sütünü vermek, 6 aydan sonra da ek gıdalarla 2 yaşına kadar anne sütüyle bebekleri beslemek konusunda annelerin bilinçli olmasının çok önemli olduğunu belirten Katrancı, "Anne sütü eşsiz bir gıdadır. Anne sütünün bebeği birçok hastalığa karşı koruyucu özelliği vardır, bağışıklık görevi yerine getirir. Anne sütünün içinde bütün besinler yer alır. Ekonomik, hazırlanması kolay, hijyenik ve hazırlanma telaşı yoktur” dedi.

Emzirmenin anne ve bebek arasındaki duygusal bağı da kuvvetlendirdiğini hatırlatan Katrancı, “Emzirmenin ayrıca anneyi meme ve rahim kanserinden koruyucu etkisi vardır. Anne, bebeği emziriyorsa doğumdan sonraki kilolarını atmasına fayda sağlar. Emzirmede saate bağlı kalınmamalı, bebek her istediğinde emzirilmeli. Anne beslenmesine dikkat etmeli ve bol bol sıvı almalı. Her emzirmeden sonra 1 bardak su içmeli. Hamur işi, yağlı ve kızartmalardan uzak durmak gerekiyor. Protein ağırlıklı beslenmek gerekiyor. Anne ‘benim sütüm yeterli’ diye düşünürse sütü yetecektir” diye konuştu.